Peder Herzog

Under våren 2016 formgav jag boken ”Peder Herzog – bokbindaren som började bygga”, och har nu blivit nominerad till Svenska Designpriset! Mycket hedrande. Boken har textilklot med rött screentryck. Ett tack till Centrum för Näringslivshistoria som var helt med på att boken  skulle tryckas på ett högkvalitativt, obestruket papper, Munken Lynx 150 g. Många av böckerna på Herzogs tid trycktes defacto på hårdmanglade, bestrukna papperskvaliteter som är ganska obehagliga för en bokläsare av idag att bläddra i.

Boken har textilklot, men ursprungligen var jag ute efter den typ av linneklot (buckram) som var vanligt på många av böckerna på bokbindare Herzogs tid, dvs slutet av 1800–början 1900-talet. Det fanns tyvärr inte att uppbåda på marknaden, och vi var under tidspress. Men det blev bra ändå! (Foto: Centrum för Näringslivshistoria)
Här syns dragspelet i sin ficka på insidan av omslaget. Tryckta för- och eftersättsblad med marmoreringsmotiv ur Herzogs böcker.
Med boken följer ett ”dragspel” med Herzogs släktträd. Pantone guld plus en andra färg.
Vinjettblad till varje kapitel; Pantoneguld.
Boken har såklart märkband!
Text satt med Berthold Caslon Book, anfanger URW Fatface. Rubriker i Copperplate Gothic.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *